Meer over Willeke

Kerkmusicus

Sinds 1 augustus 2018 is Willeke organist van de Hooglandse Kerk in Leiden bij de Leidse Binnenstadsgemeente.

Ze is de vaste bespeler van het De Swart-Van Hagerbeerorgel 1565/1637, het ‘Father’ Willis-orgel 1892/2015 en een 19e eeuws kabinetorgel.

Father Willis 1892/2015

Concerten

Willeke is actief als solist in orgelconcerten in binnen- en buitenland. Haar concerten kenmerken zich door avontuurlijke programmering en worden worden samengesteld met het karakter van het instrument als uitgangspunt, waardoor ieder programma uniek is. Ze is als begeleider en werkt zowel met koren als solisten.

Docent

Willeke is een bevlogen docent orgel. De lessen vinden plaats in de Hooglandse Kerk in Leiden. Ze heeft een jarenlange ervaring in het lesgeven aan kinderen en volwassenen. De persoonlijke aanpak leidt tot goede resultaten. Neem gerust contact op voor meer informatie!

*******************

Willeke was van 2000 tot medio 2018 organist van de Utrechtse Tuindorpkerk en bespeelde daar met veel plezier het bijzondere Ruprecht-orgel.

De (bege)leiding van de gemeentezang is voor Willeke meer dan alleen het begeleiden van liederen, het is een belangrijk expressiemiddel, dat het Woord en de rituelen versterkt. Vanaf 2014 was Willeke ook actief als cantor en heeft de Tuindorpcantorij weer opnieuw opgericht.

Sinds 1988 is Willeke actief als organist. Op 13-jarige leeftijd speelde ze haar eerste kerkdienst in de Nederlands Hervormde Kerk van Hedel.

Tijdens haar studie is ze begonnen als organist van de Utrechtse Wilhelminakerk, van 2005 tot 2014 was ze cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid.