Meer over Willeke

Kerkmusicus

Sinds 1 augustus 2018 is Willeke organist van de Hooglandse Kerk in Leiden bij de Leidse Binnenstadsgemeente.

Ze is de vaste bespeler van het historische De Swart-Van Hagerbeerorgel. Daarnaast bespeelt ze ook het ‘Father’ Willis-orgel en een 19e eeuws kabinetorgel.

Willeke was van 2000 tot medio 2018 organist van de Utrechtse Tuindorpkerk en bespeelde daar met veel plezier het bijzondere Ruprecht-orgel.

De (bege)leiding van de gemeentezang is voor Willeke meer dan alleen het begeleiden van liederen, het is een belangrijk expressiemiddel, dat het Woord en de rituelen versterkt. Vanaf 2014 was Willeke ook actief als cantor en heeft de Tuindorpcantorij weer opnieuw opgericht.

Sinds 1988 is Willeke actief als organist. Op 13-jarige leeftijd speelde ze haar eerste kerkdienst in de Nederlands Hervormde Kerk van Hedel.

Tijdens haar studie is ze begonnen als organist van de Utrechtse Wilhelminakerk, van 2005 tot 2014 was ze cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid.

Concerten

Willeke is actief als solist in orgelconcerten in binnen- en buitenland. Haar concerten kenmerken zich door avontuurlijke programmering en worden worden samengesteld met het karakter van het instrument als uitgangspunt, waardoor ieder programma uniek is. Ze is als begeleider op orgel en piano actief en werkt zowel met koren als solisten.

Docent

Willeke is een bevlogen docent orgel en piano. Orgellessen vinden plaats in de Hooglandse Kerk in Leiden, de Tuindorpkerk in Utrecht en pianolessen op haar Sauter-vleugel thuis of soms bij leerlingen aan huis in Stichtse Vecht (Maarssen, Breukelen, Loenen). Ze heeft een jarenlange ervaring in het lesgeven aan kinderen en volwassenen. De persoonlijke aanpak leidt tot goede resultaten, die regelmatig te horen zijn op voorspeelavonden en waardoor jongens, meisjes en volwassenen vaak jarenlang lessen blijven volgen. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Muziekkamp

Willeke organiseert sinds een aantal jaren de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd (KMDJ), een initiatief van Kerkzang.nl. Deze jaarlijkse activiteit, meestal in het weekend van Hemelvaart, is voor jongeren tussen 8 en 18, die van zingen houden. Na een aantal repetitiedagen wordt er op zondagochtend meegewerkt aan een kerkdienst en ‘s middags is er een afsluitend concert. Dat veel jongeren al jaren meegaan zegt wat over de onderlinge verbondenheid. In de kerstvakantie is er jaarlijks Midwinterzingen, de ééndaagse variant van het muziekkamp.

KMDJ 2017 in Enschede                                                   Midwinterzingen 2018 in IJsselstein