Meer over Willeke

Kerkmusicus

Willeke is sinds 2000 als organist van de Utrechtse Tuindorpkerk. Vanaf 2014 werkt ze als cantor-organist. Ze bespeelt het monumentale Ruprecht-orgel en geeft leiding aan de Tuindorpcantorij.

De (bege)leiding van de gemeentezang is voor Willeke meer dan alleen het begeleiden van liederen, het is een belangrijk expressiemiddel, dat het Woord en de rituelen versterkt. In de Tuindorpkerk klinkt er regelmatig kerkmuziek uit de schat der eeuwen. Op Goede Vrijdag wordt jaarlijks een Stabat Mater uitgevoerd en er zijn regelmatig cantatediensten met medewerking van solisten en instrumentalisten. Het continuo wordt dan op het grote orgel wordt gespeeld, waardoor muziek meer diepgang krijgt.

Sinds 1988 is Willeke actief als organist. Op 13-jarige leeftijd speelde ze haar eerste kerkdienst in de Nederlands Hervormde Kerk van Hedel.

Tijdens haar studie is ze begonnen als organist van de Utrechtse Wilhelminakerk, van 2005 tot 2014 was ze cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid.

Concerten

Willeke is actief als solist in orgelconcerten in binnen- en buitenland. Haar concerten kenmerken zich door avontuurlijke programmering en worden worden samengesteld met het karakter van het instrument als uitgangspunt, waardoor ieder programma uniek is. Ze is als begeleider op orgel en piano actief en werkt zowel met koren als solisten.

Docent

Willeke is een bevlogen docent orgel en piano. Orgellessen vinden plaats in de Tuindorpkerk in Utrecht en pianolessen op haar Sauter-vleugel thuis of bij leerlingen aan huis in Utrecht en Stichtse Vecht (Maarssen, Breukelen, Loenen). Ze heeft een jarenlange ervaring in het lesgeven aan kinderen en volwassenen. De persoonlijke aanpak leidt tot goede resultaten, die regelmatig te horen zijn op voorspeelavonden en waardoor jongens, meisjes en volwassenen vaak jarenlang lessen blijven volgen. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Muziekkamp

Willeke organiseert sinds een aantal jaren de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd (KMDJ), een initiatief van Kerkzang.nl. Deze jaarlijkse activiteit, meestal in het weekend van Hemelvaart, is voor jongeren tussen 8 en 18, die van zingen houden. Na een aantal repetitiedagen wordt er op zondagochtend meegewerkt aan een kerkdienst en ‘s middags is er een afsluitend concert. Dat veel jongeren al jaren meegaan zegt wat over de onderlinge verbondenheid. In de kerstvakantie is er jaarlijks Midwinterzingen, de ééndaagse variant van het muziekkamp.

KMDJ 2017 in Enschede                                                   Midwinterzingen 2018 in IJsselstein