Luisteren

Op Tweede Paasdag, 1 april 2024 speelde ik integraal de Triosonates BWV 525-530 van Bach op het De Swart van Hagerbeer-orgel van de Hooglandse Kerk. Hier is de tweede sonate:

Op 14 maart 2024 speelde tijdens ik een concert op het Hagerbeer-orgel uit 1643 van de Leidse Pieterskerk een eigen inleiding op Psalm 80 van Sweelinck:

Ter ere van Pinksteren 2020 namen we een paar mannen van de Leidse Cantorij deze Pinksterhymne op, afgewisseld met orgelmuziek over dit lied van De Grigny:

Omdat de pijpen van het De Swart/Van Hagerbeer-orgel een grote schoonmaakbeurt hebben gehad klinkt het orgel weer mooi fris. Ter illustratie een deel uit een concerto van Vivaldi, voor orgel bewerkt door Bach:

In oktober 2019 speelde ik een concert op het schitterende Lohman-orgel in Farmsum. Onder andere deze Triosonate van Bach stond op het programma:

In opdracht van Muziek en Liturgie (KVOK) mijn liedbewerking over Christus, uit God geboren (lied 517). Hier het resultaat op het Willis-Orgel van de Hooglandse Kerk te Leiden.
Opname: Eric Brons

Live-opname van het eerste deel van de zesde triosonate van Bach tijdens het presentatieconcert in de Hooglandse Kerk op 20 oktober 2018

‘Happiness’, gecomponeerd door Ad Wammes, is de compositie die ik van mijn lieve man Harrie cadeau heb gehad op mijn veertigste verjaardag in 2015. Gespeeld op het Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk. De fantastische ‘happy’ cd-coverfoto, gemaakt door Marianne Ulrich, is natuurlijk ook te zien.

‘O Heiland, reiß die Himmel auf’ is een lied van de contrareformatie op tekst van Friedrich Spee, ontstaan in het begin van de 17e eeuw met een melodie die voor het eerst voorkomt in het Rheinfelsisches Gesangbuch, Augsburg 1666. De partita over dit lied is door Johannes Weyrauch (Leipzig, 1897-1977) op krachtige wijze getoonzet volgens zijn muzikale principes: “Klarheit, Vermeidung alles Überflüssigen und Anwendung sparsamer und einfacher musikalischer Mittel”

Opname voor de adventskalender van Kerkliedwiki, Venhuizen 15 december 2017:

Live-opname van de eerste ronde van het Sweelinck Concours op 13 oktober 2017:

Live-opname van het concert in de Grote Kerk van Harderwijk op 10 augustus 2017:


Live-opname van het concert in de Grote Kerk van Vlaardingen op 17 maart 2017:


Live-opname van een zaterdagmiddagconcert in de Nicolaikerk in Utrecht:

Live-opname van een zondagmiddagconcert in de St. Willibrordkerk in Utrecht:

Live-opname van een zomeravondconcert bij kaarslicht in Lochem:

Promotie-filmpjes van de Walther-2CD in Dordrecht en Den Haag: