Cd’s en meer

‘SWEELINCK TO BACH’

Muziek van Sweelinck tot Bach gespeeld op het De Swart van Hagerbeer-orgel uit ca. 1565/1637, in 1980 gerestaureerd door Jürgen Ahrend, van de Hooglandse Kerk in Leiden.

Sweelinck [Fantasie auf die Manier eines Echo – Die 10 Gebot Gottes] Reincken [Toccata – Fuga] Steigleder [Dass Vatter Unser 1627] Van Noordt [Fantasia – Psalm 38] Böhm [Vater unser im Himmelreich] Buxtehude [Praeludium in D] Bach [Dies sind die heilgen zehen Gebot – Praeludium en Fuga in C]

WSR202201
Bestellen: info@willekesmits.nl
Kosten: €18,00 (exclusief verzendkosten)

Happiness

Een cd om vrolijk van te worden met muziek van Grieg, Bach, Telemann, Fux en Wammes. Happiness is een compositie-opdracht, gegeven aan Ad Wammes door mijn lieve man Harrie den Hertog, als verjaardagscadeau. De stralende foto is gemaakt door Marianne Ulrich, Gérard van Betlehem tekende voor de vormgeving.

WSR 201501
Bestellen: uitverkocht
Te beluisteren via de digitale kanalen

Wat anderen van Happiness vinden:
Orgelvriend
Kerk & Muziek

Johann Gottfried Walther

Een bloemlezing van muziek van Walther, een neef van Bach. Ze werkten samen aan het hof van Saksen-Weimar. Walther bleef er de rest van zijn leven, Bach ging weer verder. Rode draad door de dubbel-cd vormen de concerten van diverse componisten in de toen nieuwe Italiaanse stijl. Ze zijn door Walther bewerkt voor orgel. Tussen de concerten een bloemlezing van de zeer vele koraalbewerkingen die Walther componeerde. Foto: Wouter van Belle, vormgeving: Gérard van Betlehem.

WSR 201301/201302
Bestellen: uitverkocht
Te beluisteren via de digitale kanalen

Wat anderen van de 2CD Walther vinden:

Kerk en Muziek
Kerk in de Stad

Hendrik Andriessen

De muziek van Hendrik Andriessen verdient het om gespeeld en gehoord te worden, dus daarom een cd waarin grotere stukken (Sonata da Chiesa, Premier Choral, Thema met variaties, Toccata) en kleinere stukken (een keuze uit de Intermezzi) elkaar afwisselen, gespeeld op het orgel van de Sint-Willibrordkerk in Utrecht.

TRCS600606
Bestellen: uitverkocht
Te beluisteren via de digitale kanalen